جایگاه تغذیه در پیشگیری از سرطان
به مناسبت هفته پیشگیری از سرطان مصاحبه ای از سوی روابط عمومی دانشگاه با کارشناس مسئول تغذیه بالینی دانشگاه انجام گردید.دکتر جعفری با بیان اینکه در طی سالیان اخیر تغییرات شگرفی از جمله در مصرف مواد غذایی و نوشیدنی عادات فعالیت فیزیکی و زندگی شهرنشینی بوجود آمده است. وی افزود به طور کلی رژیم های غذایی با کالری بالاتر بیشتر مورد استقبال قرار می گیرد و در ضمن فعالیت فیزیکی افراد کاهش پیدا کرده و اکثر افراد تمایل به زندگی بی تحرک دارند. همه ی این عوامل باعث افزایش وزن و چاقی در سطح جامعه شده است. این تغییرات با افزایش شیوع سرطان در جهان همراه بوده است. به طوری که میزان سرطان در جهان تا سال ۲۰۳۰ دو برابر خواهد شد . این مشاور تغذیه اشاره کرد که در حدود یک سوم مرگ و میر ناشی از سرطان که در جهان اتفاق می افتد به عوامل تغذیه ای، فعالیت فیزیکی و وضعیت وزنی بیمار مرتبط است. سرطان به وسیله فاکتورهای داخلی و خارجی ایجاد میشود. این فاکتورها به صورت مستقل یا با هم مسیر کارسینوژن را ایجاد میکنند. اگر چه همه ی سرطان ها باعث نقص عملکرد ژن های مؤثر در رشد و تقسیم سلولی میشوند ولی فقط حدود %۵ سرطان ها به عوامل وراثتی مرتبط هستند، به همین خاطر در مورد افراد غیر سیگاری تغییر در برنامه غذایی، فعالیت فیزیکی و کنترل وزن مهم ترین فاکتورهای قابل تغییر در کاهش خطر سرطان است. جعفری خاطر نشان کرد که پیشنهاد مشخص سازمان های معتبر بهداشتی دنیا برای کاهش خطر سرطان عبارت اند از: • حفظ یک وزن ایده آل در طول حیات • یک سبک زندگی متناسب شامل فعالیت فیزیکی منظم را پیگیری کنید. • یک رژیم غذایی سالم شامل منابع غذایی گیاهی را در برنامه تغذیه ای روزانه خود قرار دهید. • مصرف الکل را قطع کنید. • مصرف غذاهای حاوی انرژی زیاد را محدود کنید . • مصرف نوشیدنی های حاوی شکر را محدود کنید. • مصرف نمک را محدود کنید. • سعی کنید تمام نیاز های بدن خود را از راه غذا به دست آورید. . کارشناس مسئول تغذیه بالینی دانشگاه در پایان به برنامه های معاونت درمان از جمله برنامه های آموزشی تخصصی رژیم نوییسی ویژه مشاوران تغذیه شاغل در بیمارستان ها در خصوص پیشگیری و درمان سرطان ها اشاره وابراز امید واری کردند تا با همدلی و هماهنگی بیشتر و بهتر شاهد نتایج بهتر در این زمینه باشیم.
نظر شما :